Lokalhistorisk arkiv på nettet.

Uhre Ejerlaugs Historie

Tast de enkelte coverfotos, de linker til saxo.com, hvor man så kan downloade bogen.

Hvis man gerne vil læse online kan dette link bruges til Issuu.

Disse bøger er tænkt som et supplement til de 2 bøger om gårdene i Uhre, der udkom senest 2012. Billederne i bøgerne rækker over en længere periode. – Det ældste er fra ca. 1860 – og de nyere fra 1999. En tak til ”Kastrup” og ”Kruses” luftfoto for tilladelse til deres billeder. Fra Det kgl. Bibliotek har vi fået lov til at bruge billeder taget af Sylvester Jensen, Ålborg og Odense luftfoto.
Når man i historiebøger læser om betydelige kvinder og mænd er det som regel berømtheder indenfor politik, kunst, opfindere eller større industrifolk der omtales. Disse bøger er historien om jævne folk og slægter i et lille begrænset område af Danmark. De har ikke haft deres gang på de “bonede gulve ” men de har gennem et enormt slid været med til ar opdyrke og udvikle et fattigt hede sogn både fysisk og åndeligt og dermed gjort Danmark større.

Der var således i begyndelsen af 1800 tallet kun en snes gårde i Uhre Ejerlaug, og heden gik helt ind til byen. I dag er heden forsvunden, og før sammen – og nedlægning af landbrugene begyndte for en del år siden, var der i Uhre Ejerlaug ca. 100 selvstændige landbrug.

Share